Ihan pihalla

Todellakin, varmaan kaikki vapaat hereilläolotunnit olen ollut pihalla, ainakin toukokuun lopusta asti… Sellasta haipakkaa et hyvä ku hengittää ehtii! Postailen tarkemmin juttuja sitten kun tää kiivain kausi alkaa rauhoittua, mut tässä väliaikakatsaus puutarhan tilaan 😁

E-lava on saanut väriä ja kasvua!
Marjasato näyttää hyvältä! Kirsikkaa keräsin yli kolme litraa pienestä pensaasta. Se on tuollainen hyvin tumma hapankirsikka, mahtaisko olla olla Schokoladnaja?? Punaista viinimarjaa tuli ekasta hyvin aikaisesta pensaasta reilu kolme litraa, j nyt aloin kerätä toisesta. Mustaa vasta aloitin, tänään pari litraa.
H-lava etenee, tällä hetkellä oikeastaan enää täyttöä vailla.
Puun hinnan noustua meinasi budjetti pettää H-lavassa, joten ostin raakalautaa ja hioin itse. Melko homma, mut tulipa tehtyä! Hionnan jälkeen öljysin mustalla Versolla, kuten E-lavankin. Sitten vimmattua mittaamista, sirkkelöintiä ja ruuvaamista, niim lava valmistuu 💪
Vahtikoira seuraa tomaattien kasvua… Paremmat kuvat kasvarista laitan myöhemmin. Ystäväni sanoin, tässä tilassa on sitä rappioromantiikkaa!
Se aita!!!!! Uskomatonta kyllä, aita alkaa valmistua. Tuntui aluksi toivottomalta ikuisuusprojektilta, mutta tässä kuvassa on viimeiset tolpat saatu maahan! Yhtenä aidantekopäivänä kåvi jo niin, että ei meinannut rautakanki pysyä kädessä, kun ranteita särki niin, mutta kyllä siitäkin selvittiin.
Onneks ei oo video.. Niin paljon voimasanoja tuli kylvettyä tohon niitylle, kun jumppasin riistaverkkorullan kanssa 🤣
Värväsin teinin auttamaan verkon kiinnityksessä. Muuten ois tullut niin lörppä aita, että jänikset ois nauraneet läpi mennessään… 😆 Meikä kiskoi verkkoa kireälle ja teini nakutti sinkilöitä, kuopus kuvasi 😁 Hyvä tiimi, kyllä tällä porukalla tehdään vaikka ihmeitä! ❤
Ja uskokaa tai älkää, mutta tässä on pottumaa 😅 Ei ollut aikaa kaivaa enää enempää tuota tönkkösavea, niin hätäpäissäni istutin idätetyt herkkuperunat hiekka- ja multakasojen reunoille…

Että semmosta.. Peuranpirut on moneen otteeseen pistäneet polkaksi uusissa kukkapenkissä, syöneet kuin buffetissa, ja kertoneet jäniksillekin missä on parhaat tarjoilut. Lasinen kasvihuone ylikuumeni ja tomaatit lähinnä kärventy sinne, kylvökukista iti ehkä 10%, mut kyllä tämä etenee! Omavaraisuus ei liene suuri vielä tänä vuonna, mutta alkuun olen päässyt.

Tervetuloa vaihtamaan vinkkejä ja kuulumisia 7.8. Avoimet puutarhat -tapahtumassa 💚 Olisi ihanaa saada paikalle hengenheimolaisia nauttimaan yhteisöllisyydestä ja ehkä myös vähän kahvia ja herkkuja popup-kahvilasta 😁

https://www.avoimetpuutarhat.fi/puutarhat/hiidenpera/

Palataan astialle! T. Adhd-Tarhuri Eeka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: